DGP-PvdA-GL college van start4-05-2014

Werk aan de winkel
door: sec

Op donderdag 24 april 2014 is onze wethouder Geertjan Wienhoven beëdigd.

Nadat hij als informateur eerst verslag deed van het proces van de formatie en Lee Tonnaer namens de coalitie een toelichting gaf op het coalitieprogramma werden hij en de andere twee wethouders: Karin Peters en Pepijn Baneke geïnstalleerd.

De VVD nam als oppositiepartij ruim de tijd om vooral heel veel (meer dan 80) vragen te stellen, maar kwam niet met tegenvoorstellen. VVD en CDA waren overigens wel uitgenodigd om input te geven voor het programma. Daar hebben ze geen gebruik van willen maken.

Het CDA gaf slechts blijk van rancune door vooral fel uit te halen naar de fractievoorzitter van de PvdA die hij als een drammer betitelde. De heer Tonnaer kapittelde hem terecht dat als hij dramde, hij dat deed voor de burgers waar hij voor staat en niet voor zichzelf. De heer Büchner hield toen wijselijk zijn mond.

Je vraagt je toch af waarom het CDA deze houding aanneemt als je je bedenkt dat deze partij bij de afgelopen drie verkiezingen flink verloren heeft. Enige zelfreflectie zou toch op zijn plaats zijn.


lees meer »