Toenaderingspoging VVD in de kiem gesmoord31-05-2017

Hoe klein ben je
door: sec

In de achterbanbijeenkomst van de DGP hebben wij gesproken over de toenaderingspoging van de VVD om met behulp van een mediator te proberen om de verstoorde verhoudingen in de gemeenteraad te verbeteren. Het leek ons een oprechte poging.

Nog voordat wij een antwoord konden geven op die vraag bleek dat de VVD in een televisieinterview met N1 al op voorhand uitsloot dat er excuses zouden worden gemaakt. Sterker nog Cornelieke van de Bergh verwachtte excuses van  ons. 

Als je serieus met elkaar rond de tafel wil onder begeleiding van een mediator, dat werp je van te voren geen blokkades op. Dat doet de VVD nu wel. Daarmee is een bemiddelingspoging kansloos.

Het  is duidelijk dat de VVD de verantwoordelijke partij tot al deze ellende zichzelf liever als slachtoffer neerzet en dat is echt de wereld op zijn kop. 

Jammer, Mook en Middelaar verdient beter.

Persbericht


lees meer »

Politieke crisis27-05-2017

Mook verdient meer en beter
door: sec

De DGP is zeer verontrust over de recente ontwikkelingen die hebben geleid tot een politieke crisis in onze gemeente.

Vorige week dinsdag is in een vergadering van de gemeenteraad besloten om alle relevante stukken openbaar te maken opdat iedereen zijn eigen oordeel kan vellen. Daarom is het voor de DGP nu pas mogelijk om u van de nodige informatie te voorzien.

De feiten en achtergronden kunt u lezen op deze pagina.

De DGP beraadt zich nu over de volgende stap om te komen tot betere verhoudingen. Persoonlijke belangen van politici zijn voor de DGP ondergeschikt aan de belangen van de burgers en ondernemers.


lees meer »

Hart van Mook20-05-2017

Een volgende fase
door: sec

Na jaren van plannen maken voor het centrum van Mook is het eindelijk is het zover. Op 30 maart 2017 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld.
Inmiddels zijn de meeste inwoners er wel van overtuigd dat de toekomstige gebruikers van het gebouw juist gebaat zijn bij de ligging in het centrum. Vlak bij andere voorzieningen. We kregen gaandeweg dit traject steeds meer medestanders voor het plan. De weerstand concentreerde zich uiteindelijk voornamelijk op de hoogte van een deel van het gebouw.

Jammer dat het verzet van de oppositie zo veel negatieve publiciteit bracht. Daarmee dreigde er een schaduw te komen liggen op een mooi plan. Een face-lift die Mook zo hard nodig heeft.

Maar er is meer in het hart van Mook.


lees meer »