Deel dit met anderen! These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • PDF
  • Twitter

Stadsregio uit de gratie?18/01/2013

HuurbeleidGJW


Het lijkt er steeds meer op dat dit College eieren voor zijn geld gaat kiezen. Het beleid van de Stadsregio is toch lang niet in alle gevallen zaligmakend. Het is te hopen voor Mook en Middelaar dat deze weigering om het stadsregiobeleid te volgen, geen gevolgen heeft voor bijvoorbeeld het aantal te bouwen woningen. Heumen en Groesbeek, die zich wel aan het toewijzingsbeleid van de Stadsregio conformeren zullen dit beleid van onze gemeente in ieder geval niet in dank afnemen.

Het is maar goed dat wij een Limburgse gemeente zijn!

Hieronder het krantenartikel uit de Gelderlander:

MOOK - Toewijzingssysteem huurwoningen stadsregio niet geschikt voor dorpen in kop Limburg. Mooks college werkt voorlopig niet mee aan verdeelsleutel huurhuizen in regio Nijmegen.

Wie in de regio Nijmegen ingeschreven staat voor een huurhuis, kan een woning in de gemeente Mook en Middelaar vergeten. Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar werken voorlopig niet mee aan het toewijzingssysteem dat in de Stadsregio Arnhem Nijmegen wordt gehanteerd. Dat gaat er vanuit dat inwoners van het gebied dat begrensd wordt door de twee Gelderse steden ook aanspraak kunnen maken op een huurwoning van de Noord-Limburgse woningcorporatie Destion. Van de 2.500 woningen die Destion in de kop van Limburg beheert, staan er 500 in de gemeente Mook en Middelaar.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.